Matnytt NAF-magasinet Motor har kåret tre vinnere av Årets veimat i 2019

NAF-magasinet Motor har kåret tre vinnere av Årets veimat i 2019>

I år er det ikke en, men tre vinnere av Årets veimat. Vinnerne har flere fellestrekk. Viktigst er at de har en klar tanke om hva de ønsker å servere og hvorfor - God og riktig mat er viktig når du er på veien. Det gjør deg til en trygg og god sjåfør, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

 

I De tre vinnerne har flere fellestrekk. Det viktigste er at de har en klar tanke om hva de ønsker å servere og hvorfor. I tillegg til troen på at folk kommer hvis maten er vellaget, smaker godt og gjerne følges av et smil eller to. Det har vist seg å stemme.

Vinnerne er Anni Byskov, som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved fylkesvei 34 rett utenfor Brandbu og Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten.

 

- Målet med å kåre Årets veimat er å lage en oversikt over steder verdt å stoppe på, og håpet er å løfte den generelle standarden på veimat, sier Ryste. - Vi vet at dårlig mat og drikke kan gi sløve sjåfører. Så standarden på det som serveres langs norske veier, er viktig, fortsetter hun.

 

Av de tre vinnerne er det ferskeste Annis Spisested på Ringebu, som åpnet i fjor. Anni er fra før kjent for sine pølser og delikatessebutikk. Benedikte Ferner driver det fem år gamle spisestedet Lokstallen i en gammel lokomotivstall sammen med kokken Philip Womersley. Den mest drevne er Anita Gylseth som åpnet Anitas Sjømat i 1992, men nytt av fjoråret var en kjærkommen utvidelse av det gamle naustet, med flere sitteplasser.

 

Årets øvrige finalister:

  • Haukeliseter fjellstue, ved E134 i Telemark
  • Er-An Veikro, ved E39, 50 minutter sør for Bergen
  • Munkekroen, ved E16 rett utenfor sentrum av Fagernes i Oppland
  • Oldemors Karjol, ved E16 mellom Hønefoss og Gardermoen.
  • Sanngrund, ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus
  • Valdres Mathus, Bagn, ved E16 i Oppland
  • Vollan Gjestestue, Nordkjosbotn, ved E6 i Troms
  • Bergtatt Bistro, Ål, ved Rv7 i Buskerud

     

     

    Tidligere vinnere:

  • Sanngrund, ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus (2018)
  • Haukeliseter fjellstue, Edland, ved E134 i Telemark (2017)
  • Valdres Mathus, Bagn, ved E16 i Oppland (2016)
  • Trattoria Capri, Varangerbotn, i krysset E6 og E57 i Finnmark (2015)

 

Årets veimat-vinnere (f.v): Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten, Anni Byskov som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, og Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved fylkesvei 34 rett utenfor Brandbu. (Foto: Motor/Mette Møller)

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev