Dette er finalistene:
Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)
Andre Larsen
Daniel Rosvold
Martin Hovdal
Odd Rainer Hildum
Filip August Bendi
Odd Ivar Haglund
Sondre Bruvik Ellingstad
Andreas Rønningen Wold
Liliana Haaland
Håvard Werkland
Andreas Rønningen Wold
Mads Andre Hansen
Deltagere og utvelgelse
15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen.
Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00.
Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni.
Oppgave NM i kokkekunst 2018
Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:
FORRETT
Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.
HOVEDRETT
Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.
DESSERT
Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.
Dommere
Hoveddommer og smaksdommerne har som viktigste oppgave å bedømme anretning, presentasjon og smak. Plassdommere skal bedømme Mice en place, hygiene, korrekt yrkesmessig håndverk og tid.
Til NM i Kokkekunst hentes dommere på topp nivå, fra Norden og Norge. Årets hoveddommer blir presentert samtidig med NM-deltagerne den 8. juni 2018, de øvrige dommerne i årets blir offentliggjort i september. Bilder og navn på alle deltakerne på neste side.
Konkurranseansvarlig: Svein Magnus Gjønvik, Trondheim Kokkenes Mesterlaug 920 89 029 smgrh@online.no
Daglig leder i NKL, Espen Wasenius