Matnytt Nå er det klart..

Nå er det klart..> her er finalistene til NM i Kokkekunst 2018!

Dette er finalistene:

Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)

Andre Larsen

Daniel Rosvold

Martin Hovdal

Odd Rainer Hildum

Filip August Bendi

Odd Ivar Haglund

 Sondre Bruvik Ellingstad

Andreas Rønningen Wold 

Liliana Haaland

Håvard Werkland

Andreas Rønningen Wold

Mads Andre Hansen

 

Deltagere og utvelgelse

15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen. 

Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00.

Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni. 

 

Oppgave NM i kokkekunst 2018

Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer: 

FORRETT

Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten. 

 

HOVEDRETT

Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten. 

 

DESSERT

 Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin. 

 

Dommere

Hoveddommer og smaksdommerne har som viktigste oppgave å bedømme anretning, presentasjon og smak. Plassdommere skal bedømme Mice en place, hygiene, korrekt yrkesmessig håndverk og tid. 

Til NM i Kokkekunst hentes dommere på topp nivå, fra Norden og Norge. Årets hoveddommer blir presentert samtidig med NM-deltagerne den 8. juni 2018, de øvrige dommerne i årets blir offentliggjort i september. Bilder og navn på alle deltakerne på neste side. 

 

Konkurranseansvarlig: Svein Magnus Gjønvik, Trondheim Kokkenes Mesterlaug 920 89 029 smgrh@online.no

 

Daglig leder i NKL, Espen Wasenius