Matnytt Vi har nordens beste bakere

Vi har nordens beste bakere> Det norske bakerlandslaget tok gull

Det norske bakerlandslaget tok lørdag 23 september gull i nordisk mesterskap i baking og kan titulere seg som Nordens beste bakere. 

Det norske laget bestod av Ivar Bakke, Fredrik Lønne og Trude Beate Brendehaug. Sammen med bakertrener Erlend Løken Volden og coach André Løvaas på det norske Bakerlandslaget har de lagt ned mye tid i trening helt siden i vinter. 

 

  

 

I løpet av en lang dag i Nordic Bakery Cup i Stockholm konkurrerte de i kategoriene brød, søtbakst og brødskulptur. Det norske laget vant gull i kategoriene brød og søtbakst og tok i tillegg gullet sammenlagt.

Det norske bakerlandslaget er fra før av grossist i sølvmedaljer i det nordiske mesterskapet som arrangeres hvert år. Norge har de siste årene lagt ned betydelige ressurser for å få tak i gullet og i år kan de endelig kalle seg Nordens beste bakere. I årets konkurranse endte Danmark på andreplass og Sverige på tredjeplass.

 

 

Rørte og glade

Gullet smakte derfor veldig godt og det kokte av norske utøvere, støtteapparat og publikummere under premieutdelingen i Stockholm.

– Det er drømmen om gullet i Nordic Bakery Cup som har drevet oss. Det er det som har trigget oss, sier er rørt og glad Ivar Bakke.

– Endelig får vi lønn for strevet. Jeg vet hvor lenge dette gullet har vært etterlengtet. Det er utrolig stort å være den som står på toppen og får være med på å ta det første gullet. Det er helt sprøtt!, sier en glad Trude Beate Brendehaug.

 

Spennende smaker

Fredrik Lønne hadde ansvar for kategorien brød, Ivar Bakke laget brødskulturen og Trude Beate Brendehaug stod for søtbaksten.

– Jeg jobbet med smaker som skulle skille seg ut litt. Jeg tror kanskje jeg leverte noe som smaksmessig ikke lignet på det de andre landene leverte. Jeg laget blant annet en bolle med pasjonsfrukt, sier Brendehaug.

 

 

Viktig for bakerbransjen

– Dette betyr utrolig mye for den norske bakerbransjen. Vi har et langsiktig mål om å konkurrere i verdensmesterskapet og dette var en viktig avsjekk om at vi nivåmessig er der vi skal være. Dette gullet smaker utrolig godt og er en viktig motivator for alle som jobber hardt for å komme til bake-VM. I tillegg er det til stor inspirasjon for hele bransjen, sier daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

Det norske konditorlandslaget imponerte med gull i kategoriene dessert, iskake og kake, og endte sammenlagt på en tredjeplass i Nordic Pastry Cup 2017. Her tok Sverige førsteplassen og Danmark andreplassen. Det norske laget bestod av Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos, samt trener og juryrepresentant Vibeke Løseth.

Baker- og Konditorlandslaget er en samling av noen av bransjens beste bakere og konditorer. Alle på landslaget har krevende jobber som krever full innsats. Likevel trener de flere timer i uken for å bli enda bedre på det de allerede er veldig gode på. En gang i måneden møtes de for å lære av hverandre og perfeksjonere seg til konkurranser.