ArktiskMat er et årlig arrangement i idyliske Mosjøen, midt i Norge. En helg i September møtes kokker, studenter, produsenter og "Foodies" for å diskutere, lære og smake, sammen med noen av de beste i faget.
Vi ser en mangel på kokker og rekruteringen til matfagene er lav. Selv om Norge kan stille med verdens beste kokker, produkter og råvarer i verdensklasse og flere restauranter som presenterer fantastisk mat. Så er altså rekruteringen lav og kunnskapen om hvordan vi forvalter og videreforedler våre råvarer, i ferd med å forsvinne.
Prosjektet som drives av Mosjøen Videregående skole og sine samarbeidspartnere, har gjennom sitt godt nettverk hatt mulighet til å skilte med store navn som René Redzepi, Fäviken/Magnus Nillson, Roderick Sloan, MAD/Noma, Fergus Henderson,Heidi Bjerkan, Gunnar Gislason, Fiskebaren, Lysverket m.fl. I år kommer bl.a. Eyvind Hellstrøm, Pierre Koffman, Magnus Ek, Luciana Bianchi, Paul Cunningham, Pontus Dahlstrøm og et titalls andre matpersonligheter.
For mer info, gjerne ta kontakt eller sjekk ut vår hjemmeside: https://arkmat.com/
Kontaktperson: Theodor Tørrissen ArktiskMat Mob: 45240850 pertor@vgs.nfk.no