Matnytt oppkvikkende iskaffe

oppkvikkende iskaffe> Den iskalde søstra til den varme….

En iskaffe passer godt på varme dager, den virker oppkvikkende og er god for tørsten.

Det er mange måter å lage iskaffe på og det er ikke uvanlig å servere den med melk eller melkeskum. Iskaffe kan også brukes som dessert blandet med is.

Det er smak og behag hva slags kaffe som smaker best som isdrikk – så prøv deg frem.

Solberg & Hansen har mange sorter kaffe som passer til iskaffe men synes afrikansk kaffe egner seg spesielt godt på is, men anbefaler også kaffe fra Peru. Så lenge kaffen brygges riktig vil alt smake godt.

 

 

 

Gatugi er en klassisk Kenya-kaffe dyrket i det næringsrike, vulkanske jordsmonnet som bidrar til å gi Nyeri-regionen perfekte dyrkeforhold for kaffe. Den har duft av smørkaramell med toner av plomme og solbær i munnen og en søt ettersmak.

Slik lager du håndbrygget iskaffe

Kaffedoseringen er lik som til varm kaffe, forskjellen her er at du bytter ut en del vann med is. Så om vi da tar utgangspunkt i et lite Kalitabrygg (250 g) blir oppskriften slik:

15 g kaffe

100 g is

150 g vann

 

Skyll filter som vanlig, hell i kaffen. Fyll 100 g is i kannen. Det viktige når man lager iskaffe er å kjøle ned kaffen med en gang, derfor brygges den direkte over is istedet for å tilsette isen etterpå. Man brygger som normalt, men hold gjerne en litt lavere vannstand enn hva man pleier. Hell opp til 150 g vann. Server gjerne det ferdige brygget over nye isbiter da isbitene i kannen gjerne har smeltet bort ved endt bryggetid.

Lage iskaffe på trakter? Se her

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev