FOTO team APPETITT og leverandører
9 august 2019
På vår vei inn i festivaluniverset er det ikke bare konsertene som trekker. Uten mat og drikke fungerer festivalen ikke. I år er det mye godt å velge mellom og de fleste serveringstedene har et vegetarisk alternativ.
Du kan lese mer om dette her på appetitt.no. Festivalmat skal jo fungere litt annerledes enn annen mat, men begrepet street-food passer jo perfekt her.
En deilig og avslappende festivalstemning på gress-sletta mellom mat- og drikkeboder.
Prisene er litt variable men holder seg i øvre sjiktet. Da er det ihvertfall bra at maten er supergod. Her er noen favoritter…
LULU
Smakfull teaser..
LULU lever sakene! Vegansk Bimibap med svarte bønner, kimchi og shitakesopp! Et perfekt måltid for en småsulten veggis!
TACO REPUBLICA
Vegan-mixmex
Taco Republica ble litt skuffende, blaut kylling med helt ok hjemmelaget tacokrydder, kjipt med isbergsalat og feta ost.
SEAFOOD ROLLS
Taskekrabbelure!!
Seafoodrolls kjører brioché med krabbekjøtt. Nydelig og frisk smak. Pluss for krabbe fra Hitra. Servert med fries og en sitronskive. Svært skuffende fries. Litt sånn Hoff opphøgde fra frysedisken.
HITCHHIKER
Fra gallaksen
Hitchhiker er «Back on track» med den perfekte festivalmaten. Kongene av street-food, Hitch på folkemunne serverer en smakfull koreansk -inspirert BBQ -bowl med agurksalat, kimchi selvsagt og med herlig, grilla BBQ oksehøyrygg. Her kan du også velge et grønt alternativ med grilla rotgrønnsaker. Begge smakte supergodt og sesamcrunchen gir spenst til retten og så god buns.
SMALHANS
Burger på Caltex-Løkka
Dette er innertier!! En supersaftig kyllingburger med veldig godt brød og så god dressing. Burgeren er også asiatiskinspirert med portebellosopp, jalapenoslaw, BBQ – hoisinsaus og masse fersk koriander.
HRIMNIR
Øst møter vest
På Hrimnir falt valget på denne retten som er er et jovialt møte mellom øst og vest. Deilige varme smaker og fine kontraster. Byggryn er nordisk og disse er friterte og serveres med deilig marinert svineribbe og en magisk saus. Retten har også et helvegetarisk alternativ med østersopp.
THE GOLDEN CHIMP
Apestreker
The Golden Chimp kjører dim- sum og det blir sjelden feil og disse med chiliglasert svin var sykt gode. Du kan velge en vegetarisk variant med chili og ost også – smakte veldig bra de også og gir en metthetsfølelse samtidig som du har lyst på mer. Baoen med ribbe, vårløk og sopp var også magisk!!
FISKERIET
Fish & Chips
Fiskeriet har selvsagt fish & Chips. Det er alltid digg og denne var veldig god. Men tempura på grønnsaker er jammen meg også godt godt og squash egner seg godt til tempura. Denne smakte friskt av ingefær og med en spesiell saus laget på sukkertang , råkostsalat og syltet rødløk med det er frisk smaksbombe.
Årets Øyamat holder høy standard og veldig mye gode vegetariske alternativ!!