Matnytt ØYAFESTIVALEN 2018

ØYAFESTIVALEN 2018> ettersommerens største happening er i full gang...

NYE TAKTER

Øyafestivalen har solgt seg til det amerikanske oppkjøpsfondet Providence Equity Partners. De norske gründerne sier de vil være medeiere og ha kontroll på driften.

– Vi går nå inn i et helt nytt samarbeid med flere ledende europeiske festivaler og det internasjonale kapitalforvaltningsselskapet Providence, gjennom selskapet Superstruct. De norske festivalgründerne vil likevel være medeiere gjennom aksjer de har sikret seg i Superstruct, sier Øyafestivalens bookingsjef Claes Olsen.

 Olsen er opptatt av at Superstruct-organisasjonen vil kunne bidra til store utviklingsmuligheter for festivalen, som ellers ikke ville vært tilgjengelige, fordi selskapet blir del av et større nettverk av ledende musikkfestivaler i Europa.

Vi i Øyafestivalen har som mål å være en av Europas ledende urbane festivaler, og den ledende festivalen i Norge. For å holde denne posisjonen har vi over lang tid jobbet med et å finne en samarbeidsform som ruster oss godt for framtida i en ekspansiv festivalverden, sier Olsen i en pressemelding.

 

MILJØ

 Øyafestivalen jobber målrettet med fokus på miljøet i hele driften og gjennomføringen av festivalen. Dette innebærer blant annet innkjøpsplan med miljøkriterier, økologisk mat så langt det er mulig, omfattende panteordninger, materialgjenvinningsgrad på rundt 74 prosent, og hele festivalen på faststrøm i stedet for på forurensende aggregater. De vil at deres engasjement skal gi publikum mulighet til å handle på en miljøansvarlig måte gjennom for eksempel hvordan man kommer seg fram og tilbake til festivalen, hva slags festivalmat man får i seg, og hvordan man kaster søppelet sitt.

MAT

Årets meny består av alt fra taiwanesiske dumplings, japanskinspirert ramen, syrisk shawarma, svenske fiskekaker med salat, meksikansk ovnsbakt søtpotet, szechuan kylling i bun, taco med østersopp, vegetarburger fra himmelen og italiensk pizza stekt i vedfyrt steinovn. Det er jobbet hardt for at man skal få rask og deilig festivalmat, med globale smaker laget av lokale råvarer.

Alle rettene finnes som vanlig også uten kjøtt, og som vegansk mat i mange av matbodene. Alle råvarene er økologiske, og fortrinnsvis kjøpt fra lokale bønder.

 

 

Aleppo Bahebek serverer kylling shawarma eller sandwich med hummus og grillede grønnsaker.

Annis Pølsemakeri serverer frankfurter med asiatisk topping, klassiske frankfurter, pølse i barneporsjon, og vegetarpølse.

ASIA serverer veganske handrolls med fritert tofu, vegansk mangosalat og aubergine fries.

Aymara Peru serverer sandwich chanchito med confitert ribbe eller grillet søtpotet, syltet rødløk og aji amarillo majones. I tillegg kan du få chillibakte småpoteter, med rocoto chilisaus, alioli, salat, peanøtter og vårløk.

Ben Reddik (kun fredag på Dagens) serverer en klassiske falafel tallerken med alt det innebærer.

Bokbacka serverer stekt schnitzel i wrap med svin smaksatt med gran, chili agurk og ramsløksmajones. Som vegetarrett får du wrap med fetaost.

Breheimen gir deg elgbab i pita med bla. shiitakesopp, varmstekt kepaløk, salatblanding, mais og tyttebærrømme, eller vegetarbab med kikerter som vegetarrett.

Coop Mega serverer rødbetburger, soppburger og vegetarpølse, som alle også fås som meny med drikke og rotfruktchips.

Der Peppern Gror gir oss en fantstisk indisk tallerken med en mix av ulike retter servert med hjemmebakt brød.

Fiskeriet gir deg klassisk fish and chips med remulade, eller fiskekaker med en frisk salat.

Funky Fresh Foods serverer en ovnsbakt søtpotet med chunky sort bønne krem og het tomatsalsa. Toppet med rødløk, mais, koriander og erteskudd.

Gammelgården Lysklæt serverer Pulled pork, pulled beef eller pulled roots med brød, coleslaw, syltet løk og bbq-saus.

Go’Grilla gir deg chivito-sandwich med stekt entrecote og salat eller sandwich med grillet aubergine. Begge deler kan fås med søtpotetfries.

Hitchhiker serverer sticky icy hitch bowl, med soyabraisert tynnribbe eller bakt søtpotet, kimchisalat og bao bun.

 

 

Hrimnir Ramen (kun onsdag på Dagens) serverer ramen med spicy lam eller portobellosopp, sammen med vårløk, syltet jordskokk og ramsløk kapers.

Isrosa har laget økologisk is siden 2003, og har både tradisjonelle og mer eksotiske smaker med seg til Øya.

Kompassmat serverer falafel i spicy vaffel.

Lille Tøyen Kolonial (kun lørdag på Dagens) gir deg økologisk smågodt, chiagrøt og drømmekaker.

Mama Lee’s Dumplings (kun torsdag på Dagens) serverer stekte dumplings fylt med svinekjøtt eller aubergine.

MELT gir oss sine deilige ostesmørbrød, enten som lasagnevariant, med fennikel og salami eller som all cheese, med fire ulike oster.

Sandwitch Brothers serverer sandwich is i ulike varianter, noen spesiallaget for Øya! Vært obs på noen spennende overraskelser her.

Smalhans serverer szechuan kylling eller portobello sopp i bun, med funky slaw, kickass bbq saus og fersk koriander.

Solberg & Hansen gir oss kaffe fra Peru og Etiopia, med deilig følge av kanelboller fra Godt Brød.

Taco República kjører taco combo med svinebog og høne, og taco med østersopp som vegetar.

The Golden Chimp serverer Bao fylt med kvernet ribbe og vårløk eller med sopp og løk.

TUNCO gir oss thailandsk wok, med kylling eller bønner, og en deilig glassnudel salat fra Vietnam.

UNA Autopizzeria serverer enkel og tradisjonell pizza portafoglio, tilberedt på stedet og stekt i vedfyrt pizzaovn. Pizza portafoglio er typisk italienskstreet food, der pizzaen brettes sammen ved servering. De serverer pizzaklassikerene vesuvio, ventricina og margarita.

 

 

KUNST

Munchmuseet og Øyafestivalen har inngått en flerårig avtale om et eget kunstprogram på Øya. Årets prosjekt forvandler publikums ansikter til unike kunstverk. Med dette ønsker vi å gi samtidskunst en større plass blant publikummet på Øyafestivalen, forteller Øyas kunstansvarlig, Kyrre Heldal Karlsen. Sammen med Munchmuseets kuratorer, Trine Otte Bak Nielsen og Natalie Hope O’Donnell, har de valgt ut Tor Erik Bøe som årets festivalkunstner. 

 I en spesialbygget salong på festivalområdet vil Bøe tilby publikum en make-over helt utenom det vanlige. Med god hjelp av et team med profesjonelle hårstylister og sminkører vil han forvandle ansiktet ditt til et kunstverk. Bøe vil blant annet bruke innsamlet økomateriale som kvister, blomster og gress. Dette bruker teamet til å modellere en unik «eco-queer»-look, forteller kurator Hope O’Donnell.

Kunstprosjektet er inspirert av festivallivets «se og bli sett»-kultur og kommenterer også den sosiale medie-kulturen med å dele opplevelser via filtre i Snapchat og Instagram. Som en del av kunstprosjektet vil derfor de som får en makeover fotograferes, og bildene vil bli vist på storskjermene på festivalområdet. Slik blir hver person et unikt kunstverk.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev