Matnytt Great Taste !!

Great Taste !!> Prisdryss til Ask Gård Foredling...

ASK Gård foredling på Jevnaker produserer økologisk spekemat og har gjort dette siden 2014. På Ask har vi bærekraft, dyrevelferd og handverk i fokus. På få år har vi hatt stor suksess og har tidligere vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser som bla. Det Norske måltid i 2017 og 2018. NM gull i 2018 og i år vant vi Innovasjon Norges Bedrift utviklings pris regionalt og nasjonalt. Vi er tidligere tildelt 3 Spesialitets priser fra Matmerk overlevert av Landbruks minister Dahle og Hoksrud.

 

 

På ASK hånd produserer vi spekemat tuftet på italienske tradisjoner men med Norske råvarer. Vi er i dag 5 ansatte og leverer produkter til over 400 butikker og restauranter i Norge. Du finner produktene våre på landets ledende Delicatessen butikker og i utvalgte Meny butikker. Se www.askgard.no for butikk oversikt

 

I dag fikk vi tildelt 2 stjerner i Great Taste Award i London på produktene «Holy Baloney» og «Slegge» Matprodusentenes Michelin pris.

 

Produktene som fikk priser var:

 

 

«Holy baloney» er en mild og fyldig salami som håndlages. Formet som en hestesko og knytt sammen med hempetau. En gammel tradisjon fra Italia. Laget på de beste ingredienser fra Norge. Økologisk norsk frilands gris fra Heinrich Jung. Tilsatt en liten smak av økologisk sort pepper og hvitløk.

Tidligere premiert: NM 2018, Årets økologisk produkt NM 2018, Vinner Det Norske Måltid 2018, Great Taste 2018 2 stjerner. Spesialitets merket 2019.

  

 

«Slegge» en fyldig og sterk salami med fyldig chili og pepper smak. Vår definitive bestselger.

Laget på de beste ingredienser fra Norge. Økologisk norsk frilands gris fra Heinrich Jung, med chili, cajenne og sort pepper.

Tidligere premiert: Det Norske Måltid 2017, Spesialitets merket 2018, Årets Matspire 2018,

 

 

Sitat Bernt Bucher Johannessen:

"Å oppleve at norsk spekemat har internasjonal suksess er ikke hverdagsmat. Det å bli bedømt til 2 stjerner for to av sine spekematprodukter i verdens største konkurranse for lokale mat- og drikkeprodukter er en stor bragd. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben Kristoffer og Anne Marte og resten av gjengen på Ask gård har gjort for å løfte fram kvalitetsprodukter innen norsk spekemat"

 

Bernt  Bucher Johannessen, daglig leder i HANEN og lekdommer i Great Taste i kategorien sider. 

 

Juryens uttalelse :

 

HOLY BALONEY: Table 99G: A big bold aroma of garlic and a good flavour as we taste.  Good pork with a decent distribution of fat, well flavoured with garlic and good seasoning. Moist and meaty to the tooth. The flavour stays on the palate, lingering garlic and pork - altogether very enjoyable and moreish.      

SLEGGE : Table R2: This is a very handsome salami, with an excellent distribution of glossy fat. The heat comes from a subtle blend of spice - the peppercorns adding to a gentle burn. Good quality spicing. The flavour develops in the mouth - the meat is of excellent quality with a proper pork flavour.  We thought this to be one of the most moreish salamis we've ever tasted. The colouring fat content texture is all spot on...we want to eat it all!  

 

Hva er Great Taste Award: Great Taste, organised by the Guild of Fine Food, is the acknowledged benchmark for fine food and drink. It has been described as the ‘Oscars’ of the food world and the ‘epicurean equivalent of the Booker prize’. Quite simply the Great Taste logo is the sign you can trust when buying food and drink in your local, quality retailer.

 

https://greattasteawards.co.uk/welcome-to-the-great-taste-awards-2013/

 

Gründeren uttaler: Dette er ufattelig stas, GT Award´s er som matens Oscar, det var i år nesten 13000 som deltok og det ble delt ut 14 to stjerner i vår kategori hvor vi tok to av de. Det er nesten ikke til å tro at lille ASK Gård på Jevnaker faktisk klarer det. Vi er utrolig stolte av teamet vårt. Ståle Berg, Tim Steinhardt er sammen med oss kjernen i ASK sier Anne Marte.

 

Jeg tror at fokuset på dyrevelferd, bærekraft og handverk betaler seg. Det at vi har de beste råvarer som finnes kombinert med dyktig folk, det gir av seg. Det har vært mange år med utrolig mye jobbing, men det er i stunder som dette at det er verdt det, sier en stolt Kristoffer Evang på ASK.