Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Julebiscotti

Julebiscotti >

200 g kjølig, men ikke for kaldt smør

300 g sukker

finrevet skall av to sitroner, husk å vaske dem godt

1 vaniljestang

500 g mel

12 g bakepulver

½ ts stjerneanis

6 g salt

4 store egg, kalde, veier 60-70 gram med skall

100 g pistasjnøtter

100 g mandler

100 g hasselnøtter

150 g aprikos

150 g tranebær

2 eggehviter til pensling

 

Rist nøttene i ovnen på 150 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Kutt opp den tørkede frukten og de avkjølte nøttene i noenlunde like store biter.

Kjør smør, sukker, sitronskall og vanilje til en jevn blanding i kjøkkenmaskin.

Hvis du gnir sitronskallet inn i sukkeret på forhånd får du trukket ut mer smak. Dette kan du også gjøre dagen før og oppbevare det i en tett boks i kjøleskapet.

Sikt sammen mel, salt, bakepulver og anis i en bolle og visp det sammen. Ha melblandingen i smørblandingen og kjør det sammen.

Deretter har du i ett og ett egg til det har blitt en jevn deig. Pass på å ikke kjøre deigen for lenge så den blir for varm. Ha tilslutt i nøtter og frukt.

Del deigen i 8 like store deler som du så ruller ut i pølser. Avkjøl dem gjerne en time i kjøleskap. Sett ovnen på 170 °C.

Legg pølsene på stekebrett med bakepapir, ikke for tett. Her må du steke i flere omganger. Pensle pølsene med eggehvite som du har pisket

opp litt med en gaffel. Stekes midt i ovn til de er gylne, ca. 25-35 minutter. Ta dem ut og sjekk at de ikke er altfor myke, du skal kunne skjære i

dem uten at de går i stykker eller er altfor rå i midten. Sett ovnen ned til 150 °C. Skjær pølsene på skrå i ca. 1 cm tykke skiver som du

legger ned på brettet igjen for ettertørking i ca. 10-15 minutter. Viktig at de blir helt tørre, men de skal ikke bli for mørke.

Avkjøl helt i romtemperatur. Oppbevares i tett boks med bakepapir.