Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Formkake, solbær og pistasjenøtter

Formkake, solbær og pistasjenøtter>

Solbær er sammen med kirsebær favorittbær. Det er noe med de syrlige bærene som kommer som små smaksekplosjoner og som matcher smørsmaken i denne kaken så godt. Pynter du den med pistasjnøtter så ser den i tillegg flott ut også - da er det bare å invitere!

 

300 g sukker

360 g mel

6 g natron

3 g salt

1ts kardemomme

3 store egg

2,4 dl skummet kulturmelk

2,4 dl smeltet smør

2 ss sitronjuice

Ca 300 g solbær

 

Sett ovnen på 180 ° C. Visp sammen alt det tørre i en bolle. Pisk sammen alt det våte sammen med eggene. Ha det over i melblandingen og fold det sammen, ikke rør for mye. Ha i bærene og fold forsiktig inn. Ha røren i en smurt, rund formkakeform. Stekes på midterste rille i ca 1 time. La den kjøle seg ned på en rist i 20 minutter, ta den så ut av formen. Lag melisglasur med sitronsaft og melis og strø over med grovhakkede pistasjenøtter.