Solbær er sammen med kirsebær favorittbær. Det er noe med de syrlige bærene som kommer som små smaksekplosjoner og som matcher smørsmaken i denne kaken så godt. Pynter du den med pistasjnøtter så ser den i tillegg flott ut også - da er det bare å invitere!
300 g sukker
360 g mel
6 g natron
3 g salt
1ts kardemomme
3 store egg
2,4 dl skummet kulturmelk
2,4 dl smeltet smør
2 ss sitronjuice
Ca 300 g solbær
Sett ovnen på 180 ° C. Visp sammen alt det tørre i en bolle. Pisk sammen alt det våte sammen med eggene.
Ha det over i melblandingen og fold det sammen, ikke rør for mye.
Ha i bærene og fold forsiktig inn. Ha røren i en smurt, rund formkakeform.
Stekes på midterste rille i ca 1 time. La den kjøle seg ned på en rist i 20 minutter, ta den så ut av formen.
Lag melisglasur med sitronsaft og melis og strø over med grovhakkede pistasjenøtter.