Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Goro med vaniljeparfait

Goro med vaniljeparfait>

2 egg

175 g sukker

2,5 dl fløte

1 ss konjakk

200 g smør

1/2 ts kardemomme

500 g smør

100 g potetmel

600 g hvetemel

 

Pisk eggedosis av egg og sukker, smelt smøret og avkjøl litt og bland resten sammen. Deigen skal være litt bløt. La deigen stå kaldt til neste dag. Klipp et matpapir like stort som gorojernet. Kjevle et stykke deig så tynt som du klarer. Stek goroene til de er lys gyllenbrune.

 

Vaniljeparfait

5 eggeplommer

110 g sukker

0,5 dl vann

5 dl fløte

1 vaniljestang

1 plate gelatin

2 ss konjakk

                    

Legg gelatinplaten i iskaldt vann. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Lettpisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin og kok vann, sukker og vaniljefrø i en kjele til 121 °C. Tilsett oppbløtt gelatin. Spe sukkerlaken i eggedosisen under høy hastighet og kjør den kald på mellomhastighet.

Lettpisk kremfløten til yoghurtkonsistens og vend den sammen med eggedosisen. Kutt en pappbit som er like stor som goroen. Legg den over parfaiten og kutt rundt. Legg en goroplate på en tallerken. Legg deretter parfaiten opp og tilslutt en goroplate til slik at det blir en sandwich. Server med varme multer og karamellsaus.  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev