Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade gulrotkake "spesial"

gulrotkake "spesial">

Kaken

185 g mel

2,5 g kanel

3,5 g natron

1,5 g bakepulver

205 g sukker

145 g  solsikkeolje

75 g egg

3 g salt

240 g revet gulrot  

 

Bland først det tørre og deretter røres alle ingrediensene til en røre. Fyll røren i en springform eller ildfast form etter ønske, med smurt bakepapir i bunnen. Oppskriften holder fint til en kake på 26 cm diameter. Denne oppskriften gir en veldig porøs og luftig kake, Det anbefales ikke å lage den så veldig høy, ca 2,5 cm i formen er passe. Stek kaken på  170 °C i 20-25 minutter og  avkjøl.  

 

Kremostglasur

115 g usaltet smør

225 g melis

1 vaniljestang

170 g kremost

 

Rør smør og melis med vanilje. Tilsett kremosten  og rør sammen til en glatt krem. Denne oppskriften er stor nok til å legge et godt tykt lag på toppen av kaken. Som du ser har vi har brukt mindre glasur på bildene. Her er det bare å lage ut fra egne ønsker. Du kan godt avslutte her, eller fortsette på de neste oppskriftene.

 

Gulrotkake «spesial»

 

Gulrøtter i diverse fasonger

6 knaskerøtter

300 g  appelsinjuice

150 g  sukker

 

Kok opp juice og sukker. Gulrøttene kuttes i ulike fasonger som halvkuler, bånd, terninger og skiver. Kok gulrøttene på svak varme til de er møre.

 

 

Karamelliserte valnøtter

50 gvann

100 g  sukker

50 g halve valnøtter

litt salt

 

Valnøttene kokes i vann, salt og 50 g av sukkeret i 5 minutter. Sil av nøttene og kok laken med resten av sukkeret til det er oppløst i laken. Tilsett valnøttene og kok i nye 5 minutter. Sil av laken og legg nøttene på en silikonmatte eller et bakepapir og stek dem på 170 °C i 15 minutter. Rør i nøttene av og til. Avkjøles og knuses grovt.

 

Gulrot gelé

250 g gulrotjuice

3 plater gelatin, bløtlagt i kaldt vann

 

Varm opp juicen, tilsett gelatinen og avkjøl dette i en boks eller form i kjøleskapet. Skjær geleen i kvadratiske terninger.

.

Syltet cumquat

6 cumquat,  i skiver

100 g  vann

100 g  sukker

 

Kokes på svak varme i 30 minutter og avkjøles i laken.

 

Rosin coulis

100 g   vann

100 g  hvitvin

100 g  sukker

Kokes sammen.

100 g   rosiner

 

Kok rosinene i 5 minutter i laken. Sil av halvparten av laken og kjør den i en blender. Siles og juster med lake til en passe konsistens.

 

 

Kanelis

100 g   eggeplommer

90 g sukker

1,5 g malt kanel

250 g  melk

250 g fløte

2 kanelstenger

80 g sukkerlake  50/50 sukker og vann

 

Kok opp melk, fløte, sukker, malt kanel og hel kanel. La det trekke i 15 minutter etter oppvarming. Bland med eggeplommer og varm opp til den tykner eller legeres. Sil og avkjøl. Fryses til is i en is-maskin.