stor Makron
140 g fin malte og skollede mandler
185 g melis
115 g eggehvite
65 g sukker
2 g fargepulver
20 g bringebærpulver og 10 g egghvite
Bland melis og mandler i en hurtighakke og sikt det. La blandingen hvile i minimum 6 timer.
Pisk eggehviter stivt med litt sukker. Tilsett resten av sukkeret og la gå i 3 minutter. Bland ønsket fargestoff i mandel og melismassen og
løft mandelmassen inn i marengsen.
Sprøyt en stor kjeks på en silikonmatte og la den hvile til den har fått en hinne slik at du kan ta på dem.
Stek makronen midt i ovnen på 160 °C i 11 minutter.
Vaniljekrem til stor makron
1 l H-melk
200 g sukker
1 vaniljestang
180 g eggeplommer
50 g hvetemel
50 g maizena
50 g usaltet smør
2 dl kremfløte
Kok melken med halvparten av sukkeret og vanilje. Bland resten av sukkeret med plommer og bland inn melet. Hell den kokende melken over eggeplommeblandingen. Ha blandingen over i kjelen og kok den i 5 minutter under omrøring. Bland i smør og avkjøl. Rør blandingen glatt. Bland 2/3 av vaniljekremen med 1/3 pisket krem. Fyll i midten på stor makron, dekk kanten med bringebær og sett på lokket.