Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Sitron og polentakake med mandler

Sitron og polentakake med mandler>

En supersaftig kake med deilig, frisk smak av sitron som bare blir bedre av å stå noen dager. Melfri er den også. Server den gjerne med litt syrlig yoghurt eller kesam.

 

175 g romtemperert smør

200 g sukker

finrevet skall av en sitron

150 g mandler, grovmalt

50 g hasselnøtter, grovmalt

100 g finmalt polenta

3 store egg

6 g bakepulver

3 g natron

4 g salt

 

Sirup

50 g sukker

Saften av en sitron

 

Sett ovnen på 175 °C og smør en 22 cm rund form. Strø den med mel og klipp til en runding med bakepapir som du legger i bunnen.

Grovmal nøttene og ha dem over i en bolle. Ha i polenta, bakepulver, natron og salt og visp til det er godt blandet. Vask sitronene godt,

riv skallet fint i sukkeret og gni det sammen. Kjør smør og sukker hvitt. Ha i noen spiseskjeer av nøtte- og polentablandingen i smøret og

kjør det videre på lav hastighet. Ha så i et egg og så mer av nøtteblandingen. Forsett slik vekselsvis til alt er blandet, men pass på å avslutte med nøtteblandingen.

Stekes i ca. 45 minutter, men følg med da alle ovner er forskjellige.

Mens kaken steker lager du sirupen. Ha sitronsaft og sukker i en liten gryte og la det koke opp før du lar det småkoke videre

til blandingen tykner og blir litt sirupsaktig. Når kaken er ferdig setter du den på en rist og lar den forbli i formen. Lag små hull med en tannpirker og

pensle med sirupen. Avkjøles.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev