Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Sjokoladeterter, salt karamell og tinnvedkrem

Sjokoladeterter, salt karamell og tinnvedkrem >

10-12 stykker

 

”sable” mørdeig

120 smør

90 g melis

30 g mandelmel

210 g hvetemel

25 g kakao

1 egg

 

Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel og kakao i kjøkkenmaskinen. Sett i elte - kroken og bland sammen. Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet. Rør så inn egget.

Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm. Legge  deigen i kjøleskapet til avkjøling. Kjevle ut deigen så tynn som mulig og kle lave terteformer på 8 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel. Legg formene i fryseren til deigen er frossen. Stek de frosne tertene i en forvarmet ovn på 200° C  i ca. 10 – 12 minutter.

 

Salt karamell

75 g sukker

4 ss vann

50 g fløte

140 g usaltet smør

Litt maldonsalt

 

Bland sukker og vann, kok til lys karamell og tilsett fløten litt av gangen under omrøring. Trekk kjelen fra varmen og rør i smøret. Tilsett en knivspiss maldonsalt. Hell den salte karamellen i terteformene og sett dem til avkjøling.

 

Sjokoladekrem

140 g mørk sjokolade 56% Caraque Valrhona

150 g fløte

50 g h-melk

2 eggeplommer

30 g sukker

1 ts smør

 

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløte og melk. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret og hell i den varme fløte og  melkeblandingen. Varm det hele forsiktig opp til blandingen blir lett kremete,  82 ° C. Sil blandingen og bland inn sjokolade og smør, rør til alt er godt blandet. Hell sjokoladekremen på toppen av saltkaramellen når denne er kald og stivnet. Sett kakene til avkjøling

 

Tinnvedkrem, fluid gel 

200 g silt tindvedpure

80 g sukker

3 g agar

 

Bland agar med sukkeret i en liten kasserolle, tilsett tindvedpure og gi blandingen et godt oppkok. Hell blandingen i en skål og sett den til avkjøling. Når blandingen er avkjølt så vil den stivne til gele, gjør geleen i en foodprosessor til den er glatt. Tindvedkremen helles i en liten sprøyteflaske og påføres på toppen av hver enkelt terte.