Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Smuldrepai med bringebær, eple og vaniljeis

Smuldrepai med bringebær, eple og vaniljeis >

Smuldrepai 

200 g hvetemel

200 g smør

200 g sukker

4 dl bringebær

6 høstepler

2 ss brunt sukker

 

Smuldre sammen smør, hvetemel og sukker. Legg smuldredeigen i bunnen av en paiform, men spar noe av deigen. Fordel bringebær og epler i skiver oppå paideigen. Ha biter av smuldredeig over bærene. Dryss over brunt sukker.   Stek paien på 180  C i 35 minutter.  Server med vaniljeis og friske bær.  

 

Vaniljeis

1 l fløtemelk, 7,5 dl melk og 2,5 dl kremfløte

10 eggeplommer

180 g sukker

1 vaniljestang

 

Kok opp fløtemelk sammen med sukker og vaniljestang. Slå sammen eggeplommer. Sil fløtemelken over eggeplommene og rør godt. Avkjøles og kjøres til is i ismaskin.