Brunost-terrine
200 g fløte
100 g brunost fra Prestholt
60 ml sukkerlake
3 plater gelatin
Pisk egg og sukkerlake til det er eggedosis. Kok opp brunost med fløte til osten er smeltet. Bland osteblandingen sakte inn i eggedosisen. Tilsett oppbløtt gelatin og la det kjøle ned.
Sjokoladeglasur
210 g sukker
110 g vann
65 g kremfløte
50 g mørk sjokolade
65 g kakaopulver
5 plater gelatin
Kok opp sukker, kakaopulver og vann. Tilsett fløte, mørk sjokolade og oppbløtt gelatin.
Filoutine vafler
200 g skivede mandler
200 g melkesjokolade
20 g hvit sjokolade
Smelt melkesjokolade og tilsett mandelskiver. Bland alt sammen og tilsett hvit sjokolade. Press dette mellom to bakepapirark og la det sette seg.
Appelsingelé
300 ml ferskpresset appelsinjuice, uten fruktkjøtt
100 ml sukkerlake
2,5 g agar agar
Kok opp appelsinjuice og sukkerlake. Bland inn agar agar og kjøl ned. Bland alt med en stavmikser.
Pistasjeplater
8 g maltodextrin
50 g pistasjenøtter
10 ml vann
litt maldonsalt
melis til finish
Bland alle ingredienser sammen. Bak alt mellom to silikonmatter i 10 minutter på 140 °C. Kjøl ned og strø litt melis over.
Dehydrert melkesjokolade
100 g melkesjokolade
2 ss pulverkaffe
Stek melkesjokolade og kaffepulver i en tørr panne til det begynne å karamellisere. La det kjøle ned på benken. Anrett brunost og de andre ingrediensene.