Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Brunost, sjokolade og appelsin

Brunost, sjokolade og appelsin>

Brunost-terrine

200 g fløte

100 g brunost fra Prestholt

60 ml sukkerlake

3 plater gelatin

 

Pisk egg og sukkerlake til det er eggedosis. Kok opp brunost med fløte til osten er smeltet. Bland osteblandingen sakte inn i eggedosisen. Tilsett oppbløtt gelatin og la det kjøle ned.

 

Sjokoladeglasur

210 g sukker

110 g vann

65 g kremfløte

50 g mørk sjokolade

65 g kakaopulver

5 plater gelatin

 

Kok opp sukker, kakaopulver og vann. Tilsett fløte, mørk sjokolade og oppbløtt gelatin.

 

Filoutine vafler

200 g skivede mandler

200 g melkesjokolade

20 g hvit sjokolade

 

Smelt melkesjokolade og tilsett mandelskiver. Bland alt sammen og tilsett hvit sjokolade. Press dette mellom to bakepapirark og la det sette seg.

 

Appelsingelé

300 ml ferskpresset appelsinjuice, uten fruktkjøtt

100 ml sukkerlake

2,5 g agar agar

 

 

Kok opp appelsinjuice og sukkerlake. Bland inn agar agar og kjøl ned. Bland alt med en stavmikser.

 

Pistasjeplater

8 g maltodextrin

50 g pistasjenøtter

10 ml vann

litt maldonsalt

melis til finish

 

Bland alle ingredienser sammen. Bak alt mellom to silikonmatter i 10 minutter på 140 °C. Kjøl ned og strø litt melis over.

 

Dehydrert melkesjokolade

100 g melkesjokolade

2 ss pulverkaffe

 

Stek melkesjokolade og kaffepulver i en tørr panne til det begynne å karamellisere.  La det kjøle ned på benken. Anrett brunost og de andre ingrediensene.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev