Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter «Coupe bayadère»- Alain Ducasse

Coupe bayadere Alain Ducasse>

Aprikossorbet 

400 g vann

180 g sukker

10 g alginat

50 g glukose  

400 g aprikospuré, laget av aprikoser med ca 40 g sukker

 

Kok opp vann, alginat og glukose. Tilsett mandarinpuré og sett blandingen i kjøleskapet noen timer slik at den får satt seg før den kjøres i en ismaskin til sorbet.

 

Bringebærsorbet

400 g vann

180 g sukker

10 g alginat

50 g glukose  

400 g bringebærpuré, laget av bringebær med 40 g sukker

 

Kok vann, sukker, alginat og glukose. Tilsett bringebærpuré og sett blandingen i kjøleskapet i noen timer så den får satt seg før den kjøres i en ismaskin til sorbet.

Frys inn passe serveringsglass og anrett fine queneller av aprikos og bringebærsorbet. Kutt frukt og bær i fine biter og monter med lettpisket  krem og marengs.