Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Fløterand

Fløterand>

1 liter fløte

2 dl melk

200 g sukker

4 plater gelatin

1 vaniljestang

 

Jordbærgelé

200 g fryste jordbær

50 g sukker

75 g sukker

4 plater gelatin

 

Nystekt kake

130 g egg

5 g bakepulver

10 g melis

75 g sukker

90 g smør

sitronskall

90 g hvetemel

1 pakke spiselige blomster

 

Fløterand

Legg gelatinen i bløt. Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang, og smak til med i klype maldonsalt.

Vend i gelatinen og rør sammen.

Avkjøl før du støper det i glass eller på tallerken og la det ligge på kjøl i fire timer.

 

Jordbærgelé

Ha de frosne jordbærene i en bakke og strø over 50 g sukker.

Ta plast over og bak i ovnen på 60 °C i 1 time til all væsken slipper bærene.

Bland ut 75 g sukker med væsken fra juicen og ha i den bløtlagte gelatinen.

Støp geleen over fløteranden som har satt seg.

 

Nystekt kake

Egg, sukker og melis vispes lett sammen.

Sikt inn hvetemel og bakepulver.

Ha til slutt i brunet smør og tilsett sitronzest.

 

Fløteranden serveres med nystekte kaker ved siden av og pyntes med ønskede urter.