Sitronkrem
40 g sitronjuice
2 eggeplommer, eggehviter spares til marengs
40 g sukker
10 g sitronsaft
100 g usaltet smør i terninger
½ plate gelatin, oppbløtt i kaldt vann
Ha første del av oppskriften i termomikser og varm ved 80 °C til det tykner. Skru ned varmen og ha i gelatin. Pisk inn smøret til kremen tykner, litt om gangen. Smak til med sitronsaft.
Grillet sitronfluidgel
4 sitroner
3 ss sukker
1 ts revet ingefær
agar agar
Del sitronene i to og grill eller stek dem til de blir nesten svarte på snittsiden. Press saften fra dem og bland med sukker, ingefær og litt vann.
Kok med agar agar til fast gele. Kjør til en glatt puré i blender og smak til.
Sprø marengs
Pisk like deler eggehvite og sukker til marengs i mikser. Riv i litt sitronskall og stryk utover matte. Brenn av med skibrenner og tørk til den blir sprø ved 80 °C. Knekk i biter og legg oppå kremen.
Mørdeigsgitter
100 g mel
100 g smør
100 g sukker
1 egg
Kjør dette raskt i hurtighakker. Elt sammen og frys inn. Riv utover bakepapir og stek i ovn ved 160 °C til gylden farge. Knekk opp i fine biter og legg opp på desserten.
Granskuddgranite
200 g granskudd
150 g sukker
1 liter vann
1 sitron
Kok opp vann og sukker. Trekk granskuddene i kjelen og kjør i blender. Sil og smak til med sitron. Frys inn over natten og skrap til granite med gaffel.
Legg oppå desserten.