Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Melkesjokoladebonnet og yoghurtsorbet

Melkesjokoladebonnet og yoghurtsorbet>

4 dl fløte

1 ss sukker

250 g melkesjokolade

50 g mørk sjokolade

3 plater gelatin

ristede hasselnøtter

dill og oxalis som garnityr

 

Varm opp fløte med sukker. Tilsett oppbløtt gelatin og smelt sjokoladen i den varme fløten. Hell smeten i foliekledde ringer eller i en kakeform. Frys det inn.

 

Yoghurtsorbet

600 g melk

200 g sukker

80 g glukose

2 plate gelatin

10 g pastis

200 g yoghurt

50 g sitron

zest av 2 lime og saft

20 g fennikelfrø

 

Trekk melken med fennikelfrø og avkjøl. Sil melken og bland inn resten av ingrediensene. Kjør smeten i ismaskin.

 

Pærekompott

500 g pære

300 g eplejuice

80 g sukker

50 g hvitvin

200 g vann

20 g sitronsaft

 

Skrell pærene og kutt i mindre biter. Kok med sukker og væske til det blir lett karamellisert. Kjør i blender og passer gjennom en sil.

 

Fennikelkake

90 g melis

40 g mandelmel

40 g hvetemel

60 g eggehvite

90 g smør

½ ss finrevet fennikel

fennikelpulver

¼ ts salt

2 ss pastis

 

Lake til dypping

1 dl vann

100 g sukker¨

1 ss sitronsaft

2 ss pastis

 

Smelt smør til kaken og bland inn resten. Stek kaken i små former. Avkjøl kakene og dypp raskt i varm sukkerlake.

 

Fennikelmalto

220 g malto

160 g grønn dillolje

2 g citras

20 g fennikelpulver

 

Nougatine

Kok isomalt til 166 °C. Ha i 35 g fennikelpulver og 10 g kvernet kaffe. Avkjøl massen på silikonmatte. Kjør til pulver i blender. Strø utover silikonmatte og stek ved 160 °C . Gjør dette tre ganger. Anrett som på bildet med urtene som pynt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev