Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Morell-is

Morell-is>

Morellcoulis

150 g moreller, delt i to, uten stein

30 g sukker

1,5 dl vin

 

Kok opp alt under lokk til morellene er møre. Kjør glatt med stavmikser og passér. Avkjøl.

 

Is-smete

5 dl melk

5 dl fløte

150 g sukker

10 eggeplommer

75 g glukose

2 vaniljestenger

10 halve moreller

 

Visp sammen eggeplommer og sukker. Varm opp melk, fløte, glukose og vanilje til kokepunktet. Slå den varme væsken over eggeblandingen mens du visper. Varm opp til 85 °C under omrøring. Sil av, avkjøl og kjør i ismaskin. Ha isen over i en avkjølt form og hell over morellcoulis.

Lag noen lette sirkler for å røre sausen lett inn i isen og dryss over med halve moreller.