Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Omelette Norwegian

Omelette Norwegian>

Vaniljeis

2,5 dl melk

7,5 dl fløte

200 g sukker

1 vaniljestang

10 eggeplommer

 

Kok opp melk, sukker,fløte og vaniljestang.

Spe fløtesmeten i eggeplommene mens man rører hardt.

Siles og avkjøles og kjøres opp i ismaskin.

 

Klementinsorbet

500 g klementin

200 g sukker

 

Skrell klementiner og ha de i en pacojetboks, fyll på med 50 % sukkerlake til det dekker. Fryses ned og kjør opp dagen etter.

 

Bringebærsorbet

300 g bringebær

100 g sukker

 

Fyll frosne bringebær i en pacojetboks og fyll på med 50 %sukkerlake til det dekker bærene.  Fryses ned og kjøres opp dagen etter.

 

Sukkerbrødbunn

3 egg

100 g sukker

100 g hvetemel

1/2 ts bakepulver

 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Vend inn siktet mel og bakepulver.

Ha det over på bakepapir, ca 2 cm tykt.

Stekes på 170 ° C i ca 7 minutter.

 

Italiensk marengs

240 g eggehvitter

300 g sukker

150 ml vann

 

Kok opp sukker og vann til 118° C og  spe sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvittene mens maskinen pisker.

Kjør isene klare og fyll en kledd bolle med først vaniljeis, så sorbetene og legg til slutt på sukkerbrødbunnen.

Fryses hardt inn så den blir lett å få ut.

Ved servering sprøyter man marengsen rundt og brenner av med en skibrenner.  Flamberes på bordet med Grand Marnier.