Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Pære Belle Helene

Pære Belle Helene >

Skrell og skjær søte gode pærer i fine stykker.

Kok sukkerlake som lages på  600 g vann, 400 g sukker, 100 g sitronsaft og ca. 20 g ingefær.

La krydderiene få et oppkok.

Tilsett pærene og la dem trekke til de er møre. 

Kuttes så i passe mindre biter.

 

Vaniljeis

1600 g melk 300 g sukker og 2 vaniljestenger kokes opp.

400 g fløte, 380 g eggeplomme og 4 ts maizena blandes sammen.

 

Bland alt sammen og kok opp igjen til 83 °C. Sil av og fyll i Paco jet beholdere og kjør til iskrem.

 

Sjokoladesaus

100 g sjokolade, 50 g fløte og 40 g vann

 

Fløte og vann kokes opp. Tilsett sjokolade og rør sammen til en glatt saus.

Anrett pærene på en tallerken.

Lag fine queneller av vaniljeisen.

Dander med urter og gjerne noen ristede hasselnøtter, hasselnøttcrumble eller små kjeksbiter.

Pynt med sjokoladesaus og urter.