2 stenger rabarbra
zest av 1 sitron
5 dl vann
250 g sukker
Kutt rabarbraen i passelige biter og trekk i laken til de er møre, ca. 5 minutter. Ta ut noen fine biter og kok opp resten av avskjæret.
Kjør dette opp med stavmikser og sil av.
Rabarbra granité
2 dl av rabarbrasaften fryses inn en passelig boks.
Skum
2 dl av rabarbrasaften
2 plater gelatin
Bløtlegg gelatinplatene. Smelt gelatinen inn i saften og sett den kjølig til gelatinen har satt seg. Ha den i en espumaflaske med 1-2 patroner, avhengig av hvor «luftig» du vil ha skummet.
Kanelsmuler
10 Digestive kjeks
½ ts kanel
20 g smeltet smør
30 g sukker
Smelt smør og kjør opp kjeksen til smuler. Tilsett smør, sukker og kanel.
Vaniljeis
5 dl fløte
5 dl melk
180 g sukker
1 vaniljestang
10 eggeplommer
Melk, fløte, vaniljestang og sukker kokes opp. Hell over eggeplommene mens du pisker. Hvis den ikke tykner, må du varme den forsiktig opp med en slikkepott til den tykner. Sil av før du setter det i kjøleskapet, kjør opp med ismaskin eller frys.
Pikekyss
300 g sukker
75 g vann
1,5 dl eller 150 g eggehvite
Kok opp til 121 °C. Pisk eggehvitene halvstive. Hell sukkerlaken i marengsen mens du pisker. Den skal piskes kaldt. Ha den i en sprøytepose med eller uten tyll og sprøyt fine dotter ut på ett brett med bakepapir eller silikonmatte.
Tørk i ovnen på 63 °C til de er helt gjennomtørket. Dette tar gjerne ett par timer.
Anrett desserten som på bildet og lag fine queneller av isen ved servering.