Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Posjert rabarbra, granité, skum, is og smuler

Posjert rabarbra, granité, skum, is og smuler>

2 stenger rabarbra

zest av 1 sitron

5 dl vann

250 g sukker 

 

 

Kutt rabarbraen i passelige biter og trekk i laken til de er møre, ca. 5 minutter. Ta ut noen fine biter og kok opp resten av avskjæret.

Kjør dette opp med stavmikser og sil av.

 

 

Rabarbra granité

2 dl av rabarbrasaften fryses inn en passelig boks.

 

Skum

2 dl av rabarbrasaften

2 plater gelatin

 

 

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt gelatinen inn i saften og sett den kjølig til gelatinen har satt seg. Ha den i en espumaflaske med 1-2 patroner, avhengig av hvor «luftig» du vil ha skummet.

 

Kanelsmuler

10 Digestive kjeks

 

½ ts kanel 20 g smeltet smør

30 g sukker


Smelt smør og kjør opp kjeksen til smuler. Tilsett smør, sukker og kanel.

 

Vaniljeis

5 dl fløte

5 dl melk

180 g sukker

1 vaniljestang

10 eggeplommer

 

 

Melk, fløte, vaniljestang og sukker kokes opp. Hell over eggeplommene mens du pisker. Hvis den ikke tykner, må du varme den forsiktig opp med en slikkepott til den tykner. Sil av før du setter det i kjøleskapet, kjør opp med ismaskin eller frys.

 

Pikekyss

300 g sukker

75 g vann

1,5 dl eller 150 g eggehvite

 

Kok opp til 121 °C. Pisk eggehvitene halvstive. Hell sukkerlaken i marengsen mens du pisker. Den skal piskes kaldt. Ha den i en sprøytepose med eller uten tyll og sprøyt fine dotter ut på ett brett med bakepapir eller silikonmatte. Tørk i ovnen på 63 °C til de er helt gjennomtørket. Dette tar gjerne ett par timer. Anrett desserten som på bildet og lag fine queneller av isen ved servering.