Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Ripskrem

Ripskrem>

50 g mørk sjokolade

100 g rips

4 dl vann

80 g sukker

40 g smør

2 hele egg

 

Vaniljecréme fraîche

4 dl créme fraîche

90 g sukker

1 vaniljestang

 

 

Marengs

50 g eggehvite

90 g sukker

 

 

Ripskrem

Kok opp halvparten av ripsen med vannet og 80 g sukker. La det stå og trekke i 10 minutter. Sil av saften. Hell ripssaften i en bolle sammen med smøret.

Denne massen skal bli god og varm før du tilsetter lettpisket egg gradvis under omrøring.

Når massen tykner fordeler du den i fire små Norgesglass.

De skal inn i forvarmet ovn på 100 °C i 25 minutter.

Når de er ferdig skal de avkjøles.

 

Marengs

Pisk opp eggehvitene med halvparten av sukkeret til den begynner å løfte seg. Så tilsetter du resten av sukkeret litt etter litt i piskebollen.

Sprøyt ut marengsen på et brett og la dem tørke på 100 °C i ovnen til de er sprø.

 

Vaniljecréme fraîche

Pisk opp créme fraîche med sukkeret og frøene fra en vaniljestang.

Når dette er stivt has det i en sprøytepose.

Sprøyt créme fraîchen over ripsmassen i Norgesglassene.

Pynt med resten av ripsen og marengsen.

Riv godt med sjokolade over helt til slutt.