Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sitronkrem, laurbær, marengs og fryst yoghurt

Sitronkrem, laurbær, marengs og fryst yoghurt>

Sitronkrem

250 g sitronsaft

140 g eggeplommer

160 g hele egg

150 g sukker

150 g usaltet og romtemperert smør, i terninger

 

Kok opp sitronsaft og halvparten av sukkeret. Pisk sammen eggeplommene, eggene og resterende mengde sukker. Varm forsiktig opp til rett under kokepunktet under konstant omrøring med visp.

Ta kremen av varmen, fortsett og rør. Rør inn det tempererte smøret og avkjøl.  

 

Marengs

100 g eggehvite

200 g sukker

 

Pisk eggehvitene med litt av sukkeret på full hastighet i kjøkkenmaskinen. Spe i litt og litt av sukkeret. Spre blandingen utover bakepapir eller en silikonmatte,   ca. 1/5 cm høyt. Stek i ca. 1 time på 100 °C med ovnsdøren på gløtt, bare en liten glipe for å slippe ut fuktighet.

 

Gresskarkjerner

250 g gresskarkjerner

45 g melis

 

Rist gresskarkjerner til de begynner å poppe. Vend inn melis mens gresskarkjernene er varme.

 

 

Karamellisert hvit sjokolade

100 g hvit sjokolade karamelliseres i ovnen på 160 °C i 9 minutter på en silikonmatte.

 

 

Laurbærolje

Spinatolje kjøres opp med laurbær, trekkes i to døgn og siles. Yoghurt kan kjøpes ferdig.