FOTO stian Broch
KOKK petter Rolund Antonsen og Leik Thorsteinsen
appetitt 4/2016
Sjokoladekonfekt
Sjokolade 70 %
Hell temperert sjokolade i rengjorte hardplastformer. La formene stå i romtemperatur i et par minutter til det har satt seg et tynt lag. Slå formene i bordet inntil alle luftbobler er banket ut. Hell ut sjokoladen og skrap av overflødig sjokolade. Fyll formene med sjokoladeganachen. Hell litt sjokolade over og jevn ut med palett. Sett formen kjølig en times tid og bank lett ut på benken.
Hvit sjokolade med solbærbladganach
190 g hvit sjokolade
75 g fløte
8 g glukose
30 g solbærblad
Kok opp fløte og ha i solbærbladene. La det trekke i 10 minutter og sil av bladene. Kok opp og ha i glukosen. Hell over sjokoladen og rør sammen. Støp i formene.