Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Solbærparfait

Solbærparfait>

9 eggeplommer

1 egg

1,5 dl vann

150 g sukker

1 vaniljestang

8 dl kremfløte

750 g solbær, andre bær kan også brukes

 

Sukker, vann og vanilje kokes til 120 °C. Bruk termometer for å sjekke temperaturen.

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk egg og eggeplommer til en luftig konsistens.

Tilsett sukkerlaken i en forsiktig stråle på svak hastighet, øk hastigheten til maks og hell i resten av sukkerlaken. Pisk kald.

Fløten piskes til lett krem. Solbærene blendes med litt sukker. Sil av frøene. Solbærpureen blandes sammen med eggedosisen.

Ved eggedosis og krem forsiktig sammen. Fyll i klargjorte former med bunn. Beregn god tid på frysingen,

det kan være lurt å lage denne dagen før, eller enda tidligere.

 

Kjeksbunn

400 g Digestive kjeks

75 g sukker

125 g smeltet smør

Kjeksen knuses til smuler, bland i sukker og smeltet smør. Fyll i en passende form med bakepapir, f. eks. springform, brødform funker også bra.

Stek på 160 °C i 5-10 minutter til den setter seg. Avkjøl.