9 eggeplommer
1 egg
1,5 dl vann
150 g sukker
1 vaniljestang
8 dl kremfløte
750 g solbær, andre bær kan også brukes
Sukker, vann og vanilje kokes til 120 °C. Bruk termometer for å sjekke temperaturen.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk egg og eggeplommer til en luftig konsistens.
Tilsett sukkerlaken i en forsiktig stråle på svak hastighet, øk hastigheten til maks og hell i resten av sukkerlaken. Pisk kald.
Fløten piskes til lett krem. Solbærene blendes med litt sukker. Sil av frøene. Solbærpureen blandes sammen med eggedosisen.
Ved eggedosis og krem forsiktig sammen. Fyll i klargjorte former med bunn. Beregn god tid på frysingen,
det kan være lurt å lage denne dagen før, eller enda tidligere.
Kjeksbunn
400 g Digestive kjeks
75 g sukker
125 g smeltet smør
Kjeksen knuses til smuler, bland i sukker og smeltet smør. Fyll i en passende form med bakepapir, f. eks. springform, brødform funker også bra.
Stek på 160 °C i 5-10 minutter til den setter seg. Avkjøl.