Syltet rabarbra og suppe
4 stenger skrelt rabarbra
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 liten knoll ingefær
skall og juice fra en sitron
200 g sukker
1 liter vann
Kutt rabarbraen i fine biter og legg de i en bakke. Kok opp resten av ingrediensene og hell over rabarbraen. La den ligge å trekke og gjerne over natten. Sil av juicen, og bruk den som suppe. Server med de syltede bitene i.
Kremost sorbet
1/2 liter melk
200g sukker
50 g glukose
200 g kremost naturell
Saften fra en sitron
Kok opp halvparten av melken med sukkeret og glukosen og ha i resten av melken. Kjøl den ned, ha i kremosten, kjør med stavmikser, sil av og kjør smeten i en ismaskin.
Nougatine
200 g glukose
300 g fondant
Kok opp blandingen til 150° C og hell over den på et brett med bakepapir så tynt som mulig. Når massen er helt kald, knekker man den opp i så små biter som mulig og kjører dem opp til pulver. Pass på at det ikke kommer i kontakt med fuktighet.
Ha litt av pulveret i en fin sil, strø et tynt lag, men såpass tykt at du ikke kan se gjennom, utover på en silikonmatte. Kutt til de formene du vil ha med en sløv kniv. Varm ovnen opp til 250 °C og sett inn nougatinen. Når den er helt smeltet, tas den ut. Skal du drysse over for eksempel tranebærpulver må du gjøre det med en gang. Når nougatinen er helt kald kan du ta den av med en tynn stekespade eller kniv.
Tranebærpulver
Kutt opp tranebærene grovt, spre dem utover på et stekebrett med bakepapir. Tørk dem i ovnen på ca 70 ° C i ca 5 timer, til de er helt tørre. Kjør dem opp til pulver i en blender.
Karamellisert hvit sjokoklade
Ha 200 g hvit sjokolade i en vid kjele. Varm den på middels varme til den blir lysebrun. Hell massen ut på et bakepapir og sett den kaldt. Kutt sjokoladen opp i grove biter når den er helt kald.
Kan oppbevares i fryseren.
Karamelliserte pistasjenøtter
200 g pistasjnøtter
50 g sukker
1 ss smør
maldonsalt
Ha nøtter og sukker i en stekepanne og stek dette på middels vame til sukkeret begynner å karamellisere, mens du rører hele tiden. Ha i smøret og legg nøttene over på et annet brett og strø litt maldonsalt over.