Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Tykkmelkspudding, hasselnøttcrumble og plommer

Tykkmelkspudding, hasselnøttcrumble og plommer >

Tykkmelkspudding

5 dl tykkmelk

1 dl melk

revet skall fra 1 sitron 

63 g sukker

2 plater gelatin

1 vaniljestang

 

Kok opp melk med sukker, sitron og vaniljestang og sil av. Tilsett tykkmelk og fyll i ønskede former.

 

Hasselnøttcrumble 

60 g smør

60 g malte hasselnøtter

60 g sukker

litt kanel og anis

 

Alt blandes sammen og stekes i ovnen på 180 °C  i ca. 5 minutter før den kan smuldres opp.

 

Kokte plommer

Kok opp 200 g sukker, 50 g eddik, 100 g vann og skall fra en lime.

Skjær plommene i passe skiver.

Legg plommene i laken, trekk en plastikk over kjelen og la plommene trekke til de er avkjølte.

Om du lager puddingen i en form kan den velves over på et fat og skjæres i passe skiver.

Anrett skivene på en tallerken.

Legg på fine plommeskiver og naper med litt av laken rundt.

Dryss over med crumble, finskjær eller rasp gjerne over litt hvit sjokolade og finsnitt litt sitronmelisse som pynt.