Drikke drinker og cocktails Smoking Bishop

Smoking Bishop>

En klassisk engelsk juledrikk, kjent fra bl.a Charles Dickens´ «A Christmas Carol».

 

1 fl portvin

½ l vann

1 appelsin

ca 30 nellikspiker

1 kanelstang

en håndfull hel allehånde

6 skiver frisk ingefær

2 ss sukker

 

 

Stikk kanelstang og 24 nellikspiker inn i appelsinen og legg den i peisen med litt avstand til flammene i 1-1,5 t slik at sukkeret i appelsinen karamelliseres. Ha vann, allehånde, ingefær og noen nellikspiker i ei gryte og kok det inn til 1/3. Lag noen dype kutt i appelsinen og legg den oppi gryta. Tilsett portvin og sukker og varm opp under omrøring uten å la det koke. Serveres rykende varm.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev