0,5 kg blekksprut, renset og skåret på langs
0,5 kg mais- eller tempuramel
en klype salt og pepper
1 ss av shichimi, en japansk pepperblanding av chilipepper, sancho, appelsinskall,
svarte sesamfrø, hvite sesamfrø, hampfrø, ingefær, nori eller anori og valmuefrø
skall fra ½ lime
sitron- eller limebåter
1 l vegetabilsk olje til steking
Fyll en frityrgryte med olje og varm opp til 180 °C. Bland shichimi, mel, salt og pepper sammen i en bolle. Kutt blekkspruten i små biter og hold den tørr.
Dekk bitene med krydderblandingen og friter til de er sprø.
La dem renne av på et papir og server med dressing og mer av krydderblandingen ved siden av.
Grønn chili- og ingefærdressing
50 g chili
40 g ingefær
0,25 dl soya
1 dl mirin
½ dl limejuice
Bland ingrediensene i en blender og passer gjennom en finmasket sil før servering.