Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Gravet ørret, aromater og pisket geitekrem

Gravet ørret, aromater og pisket geitekrem >

2 ørretloins

½ ts purreløksaske

½ ts fennikelfrø

½ ts korianderfrø

1 stjerneanis

½ ts sort pepper

 

Svi krydderet i en tørr panne og kjør det opp til pulver. Spek ørretloinene i salt og sukker i 20 minutter. Skyll av og skjær ned i tynnere, avlange stykker. Dekk strimlene med sot og krydre med kryddermiksen. Rull til en stram pølse og sett dem på frys. Når de har satt seg, skjæres det opp i fine skiver.

 

Luftig toast

30 g gjær

3 dl vann

10 g salt

5 g sukker

25 g olivenolje

4,5 dl mel

 

Elt alt i 5 minutter og forhev deigen i 30 minutter. Ha deigen i en smurt form og hev i 15 minutter til. Ha over mer olivenolje, rosmarin og grovsalt. Bak brødet på 250 °C  i 20 minutter. Ta brødet ut av formen og la det hvile på rist, deretter fryses det ned. Skjær tynne skiver av brødet som formes til rektangler. Legg disse rundt en smurt stålsylinder og rull det fast i klingfilm. Bak «rullene»  på 120 ° C til de er sprø. Trekk ut av sylinderet når det er avkjølt.

 

Luftig geiterømme

1 dl geiterømme

0,5 dl Snøfrisk

salt og sitron etter smak

 

Pisk alt luftig og smak til med salt og sitron.

 

Salat av fennikel, selleri og frisésalat

litt høvlet fennikel

renset frisésalat

finhøvlet stangselleri

noen ss ørretrogn

finplukket dill

litt sennepsurt

 

Alt marineres i olivenolje og salt. Anrettes fint på tallerkenen.