8 kamskjell stekes på høy varme i olje. Tilsett smør og sitrontimian til slutt for å fremheve smaken.
Syrlig nyperosegelé
500 g eplemost
100 g nyperoser
50 g epleeddik
5 g gellan
3,5 g citras
skall og saft av en sitron
Eplemosten kokes opp med eddik, nyperoser, sitronzest og saft. La det trekke i minimum 2 timer. Kok opp med gellan og citras og sett det kjølig. Blendes til en fin puré og smakes til med sitronsaft hvis den trenger mer syre.
Lettrøkt rognsaus
250 g fiskekraft
100 g fløte
50 g røkt kamskjellrogn, kan erstattes med røkt torskerogn
1 løk
50 g hvitvin
1 kvist sitrontimian
sitronsaft
50 g smør
Løken kuttes og reduseres med timian og hvitvin og kraft, så tilsettes fløte. Sil av og kok inn til halvparten. La røkt rogn trekke i sausen i ca. 5 minutter. Sil sausen, pisk inn smøret og smak til med sitronsaft og salt.