Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Grillet kamskjell, nyperosegelé, rognsaus og grillet løk

Grillet kamskjell, nyperosegelé, rognsaus og grillet løk >

8 kamskjell stekes på høy varme i olje. Tilsett smør og sitrontimian til slutt for å fremheve smaken.

 

Syrlig nyperosegelé  

500 g eplemost

100 g nyperoser

50 g epleeddik

5 g gellan

3,5 g citras

skall og saft av en sitron

 

Eplemosten kokes opp med eddik, nyperoser, sitronzest og saft. La det trekke i minimum 2 timer. Kok opp med gellan og citras og sett det kjølig. Blendes til en fin puré og smakes til med sitronsaft hvis den trenger mer syre.

 

Lettrøkt rognsaus

250 g fiskekraft

100 g fløte

50 g røkt kamskjellrogn, kan erstattes med røkt torskerogn 

1 løk

50 g hvitvin

1 kvist sitrontimian

sitronsaft

50 g smør

 

Løken kuttes og reduseres med timian og hvitvin og kraft, så tilsettes fløte. Sil av og kok inn til halvparten. La røkt rogn trekke i sausen i ca. 5 minutter. Sil sausen, pisk inn smøret og smak til med sitronsaft og salt.