Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr hummer variasjoner

hummer variasjoner>

Hummerfrikasse

4 porsjonshummer

20 g ferske erter

4 vårløk, grovsnittet

1 ss gressløk, finhakket

2 dl tørr hvitvin

2 sjalottløk, finhakket

60 g smør

2 ts hvitvinseddik

1 ts sukker

1 laurbærblad

1 ss sitronsaft

5 hele pepper

salt etter smak

brønnkarse til pynt

 

Hummeren kokes i saltet vann i 5 minutter og hummerkjøttet renses for skall og hode. Erter og vårløk kokes i saltet vann i 2 minutter og avkjøles i isvann. Reduser løk, laurbærblad, sukker og pepper med hvitvinseddik og hvitvin til det er 1 dl igjen. Sil av og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron. Hummerkjøttet og grønnsakene varmes opp i smørsausen og tilsettes gressløk rett før servering.

 

Friterte hummerboller

4 porsjonshummer

20 g risoni

1 ss solsikkeolje

2 ss estragon, finhakket

2 ss sjalottløk

1 dl hvitvin

2 dl blåskjellkraft, eventuelt vann

30 g smør

20 g Snøfrisk

1 ts pepperot, reven

1 egg

50 g brødkrumme

1 ss sitronsaft

salt og pepper

 

Hummeren kokes i saltet vann i 5 minutter og hummerkjøttet renses for skall og hode. Risoni sauteres med løk i smør til løken er blank og risonien begynner å klebre.  Spe med vin og kraft tre ganger til risonien er kokt og konsistensen er grøtete. Tilsett smøret og smak til med salt og sitron. Avkjøl massen og vend inn hummerkjøttet i biter sammen med Snøfrisk og estragon. Rull opp små boller av massen og paner i egg og brødkrumme. Friteres på sterk varme i solsikkeolje rett før servering.

 

 

Skalldyrmajones

1 eggeplomme

½ ss hvitvinseddik

1 dl konsentrert skalldyrkraft

2,5 dl solsikkeolje

1 ss sennep

1 ts sukker

salt, cayennepepper og sitron

 

Pisk sammen eddik, sukker, sennep og eggeplomme. Spe med olje til det er en majones. Smak til med salt, pepper, sitron og skalldyrkraft. Majonesen serveres til de friterte bollene.

 

Gratinert hummer

4 porsjonhummere

100 g usaltet smør

2 ss estragon, finhakket

1 ss sitronsaft

2 hvitløkfedd, finhakket

salt og cayennepepper

 

Hummeren deles i to og paven tas ut. Pisk smøret hvitt i en mikser. Smak til med salt, pepper, estragon, hvitløk og sitron. Smøret sprøytes over hummerkjøttet og gratineres på 230 ° C i 5 minutter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev