Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kål og reker

Kål og reker>

1 kg reker

2 tomater

1 fedd hvitløk

1 kepaløk

4 stilker stangselleri

1 fennikel

3 kvaster estragon

1 nykål

ørretrogn

2 bunter dill

200 g olje

50 g bokhvete

dill til dandering

 

Rens reker og spar på skallet. Stek rekeskallene med grønnsakene og kok ut med hvitvin. Ha på vann så det nesten dekker og la det trekke i ca. 30 minutter. Sil og reduser til 1/3 og til den er god på smak. Ha i fløte og kok opp, smak til rett før servering med salt og sitron.

Del nykålen i seks båter og svi dem i tørr panne til kantene er brent. Kjør opp dill og olje i 5 minutter i kjøkke maskin og varm til den skiller seg og sil i klede.  Rist bokhvete i tørr panne til det får en gyllen farge. Plukk dill og pynt med den.