Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kongelig kongekrabbeparty

Kongelig kongekrabbeparty>

Konge potenskanapé

100 g kongekrabberogn, løyrom, ekte kaviar eller lakserogn

1 rødløk

1 avocado

1 frossen bagette

olivenolje

gressløk

 

Kutt bagetten i skiver og legg den på et stekebrett. Stek skivene i ovnen på 180 °C til de er gylne og sprø. Legg finhakket rødløk, terninger av avocado, rogn, en klatt rømme og litt finhakket gressløk på toastene og server.

 

Gratinerte kongekrabbeklør med syrlig rødløk og mango- og agurksalat

 4 klør av rå kongekrabbe

250 g smør

2 ss soyasaus

saften av 2 lime

2 fedd hvitløk

½ bunt koriander

2 cm ingefær

1 rød chili

salt og pepper

matpapir

 

La smøret stå ute til det er romtemperert. Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander. Rør inn i smøret sammen med soya, limejuice, salt og pepper. Legg et ark med matpapir utover på benken og form smøret som en pølse på papiret. Rull det sammen og sett kaldt. Del kongekrabbeklørne i to på langs og kutt av i leddene.

Legg dem utover på et stekebrett med skallsiden ned. Skjær skiver av smøret og legg oppå klørne. Forvarm ovnen på grillfunksjon på 200 ° C og sett inn stekebrettet. Stek klørne i ovnen til smøret er smeltet og kjøttet i klørne går fra hverandre når du pirker litt i det med en gaffel.

 

Mango- og agurksalat

 1 mango

1 agurk

1 rødløk

½ ss chiliflakes

saften av 2 lime

2 ss fish-sauce

½ bunt koriander, thaibasilikum er en enda bedre erstatning eller kan brukes i tillegg

 

Kutt mango, agurk og rødløk i strimler. Bland inn chiliflakes, lime og fish-sauce og hell dette over grønnsakene ved servering sammen med grovhakket koriander. Smak til med salt og server over krabben eller i en skål ved siden av.