Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Lettrøkt røye, løirom og dillmajones

Lettrøkt røye, løirom og dillmajones >

2 store filer røye uten bein saltes  med havsalt i 15 minutter og skylles nøye.  Røyk filetene i en Abu røk eller lignende.

Sett ovnen på 50 ° C

Stek dem ferdig i ovnen til kjernetemperaturen er 44 ° C.

 

Dillmajones

0,2 kg plockad

1,5 dl solsikkeolje

1 eggeplomme

½  ss dijonsennep

sitron og salt

 

Bland olje og dill i en mikser i 5-6 minuter til oljen har fått en fin farge.

Sil av.Sett den i kjøleskapet. Miks eggeplomme og sennep, spe med dilloljen til majones, smak av med sitron og salt.

Anrett fiskebiter på en tallerken  og pynt med agurkblomster, skivede redikker, kirsebærpotet, og dillmajones.

Bruk så mye løirom du ønsker og dryss på litt friske urter og dill tilslutt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev