FOTO stian Broch
KOKK Christoffer Bengtsson
appetitt 2/2013
2 store filer røye uten bein saltes med havsalt i 15 minutter og skylles nøye. Røyk filetene i en Abu røk eller lignende.
Sett ovnen på 50 ° C
Stek dem ferdig i ovnen til kjernetemperaturen er 44 ° C.
Dillmajones
0,2 kg plockad
1,5 dl solsikkeolje
1 eggeplomme
½ ss dijonsennep
sitron og salt
Bland olje og dill i en mikser i 5-6 minuter til oljen har fått en fin farge.
Sil av.Sett den i kjøleskapet. Miks eggeplomme og sennep, spe med dilloljen til majones, smak av med sitron og salt.
Anrett fiskebiter på en tallerken og pynt med agurkblomster, skivede redikker, kirsebærpotet, og dillmajones.
Bruk så mye løirom du ønsker og dryss på litt friske urter og dill tilslutt.