12 store østers
grovt havsalt
Salsa verde
1 pakke spinat
100 g estragon
100 g persille
100 g ramsløk
3 fedd hvitløk
200 g usaltet smør, temperert
zest og juice av 1 sitron
brødsmuler
Blansjer urtene og spinaten i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl i isvann. Klem ut mesteparten av vannet og kjør til puré sammen med temperert smør.
Smak til med zest og sitronjuice. Vend inn brødsmuler eller panko.
Sett ovnen på grillfunksjon, så varm som mulig. Legg grovt havsalt i bunnen på en form som tåler høy temperatur, støpejern er bra.
Åpne østersen og legg dem opp i formen så de ligger stødig. Legg en god klatt med urtesmøret oppå østersen.
Gratiner i ovnen til brødsmulene begynner å bli gylne. Server med sitronbåter og godt brød til å moppe opp sausen.