Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr østers Rockefeller

øysters Rockefeller>

12 store østers

grovt havsalt

 

Salsa verde

1 pakke spinat

100 g estragon

100 g persille

100 g ramsløk

3 fedd hvitløk

200 g usaltet smør, temperert

zest og juice av 1 sitron

brødsmuler

 

Blansjer urtene og spinaten i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl i isvann. Klem ut mesteparten av vannet og kjør til puré sammen med temperert smør.

Smak til med zest og sitronjuice. Vend inn brødsmuler eller panko.

Sett ovnen på grillfunksjon, så varm som mulig. Legg grovt havsalt i bunnen på en form som tåler høy temperatur, støpejern er bra.

Åpne østersen og legg dem opp i formen så de ligger stødig. Legg en god klatt med urtesmøret oppå østersen.

Gratiner i ovnen til brødsmulene begynner å bli gylne. Server med sitronbåter og godt brød til å moppe opp sausen.