Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Saltet villaks, syltet knutekål og løjrom

Saltet villaks, syltet knutekål og løjrom>

Saltet villaks

300 g villaks som filet
1 l vann
100 g salt

 Fjern skinn og ben fra laksen.

Kok opp vann og salt og sett på kjøl. Når dette er helt kaldt legges laksen ned i saltlaken i 12 timer. Ta laksen opp, skyll av og tørk.

 

Selleripuré

400 g sellerirot
6 dl helmelk
salt
fløte

 

Skrell selleriroten og skjær den i mindre stykker.

Kok den så i melk til den er helt mør. Sil melken fra og blend sellerien glatt med litt fløte.

Finn riktig konsistens med fløte og smak til med salt.

 

Syltelake

50 g lager eddik
50 g sukker

 

Kokes opp og settes på kjøl.

 

annet tilbehør


2 epler
1 knutekål
frisk dill
60 g seterrømme
60 g løjrom

 

Epler og knutekål rives i tynne skiver på mandolinjern og stikkes ut med utstikker.

Vendes i syltelaken i maks 5 sekunder. Ta opp på et klede og tørk av.

Pisk rømmen så den blir tynn og fri fra klumper.
Bland løjrom og rømme sammen.

 

Urter

Marikåpe, dill og vintervikke.