FOTO stian Broch
KOKK james Maxwell-Stewart
appetitt 3/2017
English muffin
300 g hvitt mel, pluss litt ekstra til strø
6 g gjær
6 g salt
15 g sukker
15 g mykt smør, delt i små biter
1 middels stort egg, ca. 22 g, lett vispet
1,7 dl melk, dette skal være en myk, litt bløt smete slik at du kan tilsette inntil 30 ml ekstra om du trenger
15 g semule- eller polenta og litt ekstra til strø
litt olje
Spinat
Spinat, salt og sitron
Stek spinat i smør og smak til med sitron og salt.
Sjøkreps
Rens sjøkrepshalene og stek dem i varm panne i 4 minutter.
Hollandaise-saus
10 eggeplommer
300 g smør
20 g hvitvinseddik
20 g sitron
6 g salt
120 g vann
Varm alt i vannbad til 60 °C. Kjør sausen opp med stavmikser og fyll den i en espumaflaske. Anrett spinaten i en passende skål med sjøkrepsen og hollandaiseskummet på toppen.