Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Skalldyrsalat

Skalldyrsalat >

100 g reker

en halv hummer, trukket i saltvann med litt løk og sitron

150 g kokt kongekrabbe

100 g asparges

100 g reddiker  

 

Skrell rekene, rens og kutt hummer og krabbe i passe biter. Skrell og blansjer asparges. Avkjøl den i isvann og kutt i biter. Bland alt og smak til med litt olivenolje og sitronjuice. Serveres med paprika-aîoli.

 

majones - aîoli

2 eggeplommer

1 ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

4 dl solsikkeolje

½ dl olivenolje

bakt paprika/picilios

 

Ha eggeplommer, sennep og eddik i en smal bolle. Bland alt med en stavmikser og spe med en tynn stråle olje. Smak til med salt, pepper og sitronjuice. Tilsett bakt paprika og kjør til den er glatt. Denne majonesen kan brukes naturell, med paprika, hvitløk, urter osv.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev