FOTO stian Broch
KOKK lars berbusmel og simon engen
appetitt 2/2017
Tørrfiskvaffel
Vaffelrøre med tørrfisk, limeblader, sitrongress, kimchi base og gulrot. Vaflene stekes og fylles med en blåmuggost fra Kjerringøy, en liten øy 30 minutter fra Bodø hvor de lager egen ost og brød. Gulrotmarmelade, chilimajones, sprøstekt tørrfisk, diverse salat og urter. Dette er kjempegodt!
Vaffel med tørrfisk
ca. 10-12 vafler
5 dl H-melk
5 dl fløte
2 sitrongress, banket
4 limeblader
1 finkuttet rød chili
50 g grovt kuttet ingefær
200 g utvannet tørrfisk, bruk gjerne spolenden, den er noe fastere
2 gulrøtter, finrevet
shrirachasaus
kimchibase
1 ss sukker
4 egg
ca. 400 g hvetemel
salt etter smak
100 g smeltet smør
2 ts bakepulver
lime etter smak
Kok opp melk og fløte med tørrfisk, ingefær, sitrongress, limeblad og halvparten av chilien. Ta av varmen og dekk med plastfolie. La dette trekke i ca. halv time. Rør sammen egg og sukker og litt av melet til en tykk røre. Sil fløtemelken over eggene og rør sammen. Ta tørrfisken ut av den avsilte blandingen og flak godt med en gaffel.
Bland den inn i røra sammen med bakepulver, chili og revet gulrot. Juster tykkelsen med mel, smak til med salt, shriracha, kimchibase, limeskall og limejuice. Stek dem gylne med smør. Vi har servert vaffelen med Blå Kjerringøy, stekt tørrfisk, gulrotmarmelade og chilimajones. Dette høres noe spesielt ut, men vi lover at det smaker godt.
Gulrotmarmelade
3 appelsiner med zest og juice
500 g revet gulrot
300 g sukker
2 ss finkuttet ingefær
Kok alt under lokk i ca. 45 minutter på svak varme og ta av lokket. Om det er mye væske, la det koke i ca. 15 minutter til. Smak til med en liten knivspiss salt.