Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Villpiggvar posjert i smør

Villpiggvar posjert i smør>

200 g piggvar på bein, uten ryggbein

1 l klaret smør

 

Varm smøret til 60 ° C. Krydre fisken og legg den i smøret det dekker. Trekk den til kjernetemperatur på 38° C.  Tranchèr og server.

 

 

 Sellerisaus

1kg sellerirot i små terninger

½ dl klaret smør

40 g brunoise av sjalottløk

40 g gulrot i små terninger

40 g stangselleri i små terninger

1ss tomatpure

1,5 dl rødvin

2 dl trøffeljuice

Xantana i ønsket mengde

salt, sherryeddik og olivenolje etter smak

 

Karamelliser selleriroten med litt klaret smør under omrøring. Hell av fettet og dekk den med 12 dl vann, kok opp og trekk til side. Ha på lokk og la selleriroten trekke i ca 45 minutter. Sil av og ta vare på sellerikraften. I en annen medium kjele tilsettes solsikkeolje. Karamelliser, sjalottløk gulrot og stangselleri i ca 10 minutter. Ha på tomatpure og fres til den er gyllen. Kok ut pannen med rødvin, og kok inn til nesten tørr panne. Tilsett sellerirotkraften og trøffeljuice og reduser til det gjenstår ca 2,5 dl. Sil kraften og smak til med sherryeddik salt, jevn med xantana.  Juster sausen med selleriolje ved servering.

 

Saltbakt selleri

500 g mel

250 g salt

2 dl vann

1 godt vasket sellerirot

 

Lag en deig på salt, mel og vann. Kjevle denne tynn og pakk selleriroten inn i deigen. Bak den på 220 ° C i 15 minutter, deretter på 180° C i ca 1,5 time Serveres rykende varm.

 

Selleriolje

100 g selleriblad fra stangselleri

20 g spinat

100 g solsikkeolje

 

Kjør ingrediensene  i en termomikser på 85 ° C i 5 minutter. La det stå over natten, sil av  og dekanter oljen.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev