Forett / småretter Fjærkre Stekt foîe gras med rødkål og einerbær

Stekt foîe gras med rødkål og einerbær>

600 g foîe gras

salt og pepper

1 rød spisskål

einerbær og laurbær

400 ml hvitvin

2 sjalottløk

50 g smør

200 g redusert kyllingkraft

2 ss balsamicoreduksjon

100 g druer

 

Rød spisskål

Vask rødkålen og kutt den i passe biter. Legg bitene i en kjele med hvitvin, salt, pepper, laurbær og einerbær. Kok dette i ca. 10 minutter til det er mykt, men med tyggemotstand. Ta ut kålen og reduser til en tredjedel. Finhakk sjalottløken og tilsett vinen. Ta kjelen av varmen og tilsett 50 g smør.

Bruk denne blandingen til å varme opp kålen med.

 

Foîe gras

Del foîe gras i stykker på 70-80 gram. Krydre med salt og pepper. Stek dem gyllenbrune i en stekepanne når kålen er ferdig laget.

Ta vare på stekefettet.

 

Balsamicosaus

Del druene i to og reduser kyllingkraften med balsamico og fettet fra foîe gras. Tilsett druene i sausen og smak til med salt og einerbær.