Forett / småretter Fjærkre vårrull med «pulled turkey»,

vårrull med «pulled turkey» >

«Pulled turkey»

1 kalkunlår på ca 350 g

2 ss brun farin

1 stjerneanis

1 ts sortpepper

1 ss korianderfrø

1 ss fennikelfrø

1 ss salt

 

Begynn med at fjerne skinnet fra kalkunlåret, det skal tørkes og friteres etterpå.  Rist det hele krydderet i varm stekepanne, hver for seg. Knus dem fint i morter.

Bland krydrer, sukker og salt. Gni inn kalkunlåret med krydderblandingen og legg det i en ovnsfast form og dekk formen med aluminiumsfolie.

Bak lår i 100°C ovn i 2 timer. Fjern aluminiumsfolien og øs låret med ca 1 dl vann. La steke i ca 1,5-2 timer lenger, gjenta øsingen, sånn at låret holder på sin fuktighet.

Når låret er mørt er det bare at rive kjøttet fra hverandre i lange strimler. Bland kjøttet med steke og krydderjuicen og avkjøl.

 

Syltet rødkål

200 g strimlet rødkål

2 tørkede fiken i små terninger

1 grannysmith eple, skrelt og ternet fint

Saften av 1 appelsin

1/4 dl rødvinseddik

1 dl rødvin

2 ss sukker

salt og pepper

 

Legg alle ingredienser oppi en liten kjele. Bland godt sammen. Dekk til med bakepapir som legges rett oppå, som lokk. La det koke opp og småkoke til kålen er nesten tørr.

Det skal være litt tygg i kålen fortsatt, når den er ferdig. Avkjøl.

 

Hjertesalat

1 hode hjertesalat

 

Fjern roten og strimle salaten grovt, på langs. La den ligge i isvann i ca 10 minutter. Tørk den godt i en salatslynge.

 

 Puffet kalkunskinn

Skinnet fra 1 kalkunlår

salt etter smak

rapsolje til fritering

 

Krydre kalkunskinnet med salt. Legg skinnet på et bakepapir og stek det i ovn på 100° C til det har litt farge og blir hardt og tørt. Det tar ca 2 timer. Bryt opp skinnet i mindre biter. Varm opp rapsolje til 190 ° C. Friter skinnet i den varme oljen. Skinnet blåser opp når det kommer i kontakt med den varme oljen. Drypp av på et tykt kjøkkenpapir.

 

Sprø gresskarkjerner

1/2 dl gresskarkjerner

godt saltet vann

2 ss rapsolje

 

La gresskarkjernene koke i godt saltet vann i ca 5 minutter. Sil av vannet. Legg kjernene i en ovnsfast form og hell over rapsolje. Bland godt.

Stek gresskarkjernene i 180°C ovn til de blir crispy og får fin farge. Det tar ca 12-15 minutter. Det er viktig at du rører om i kjernene, sånn at de blir jevnt stekte.

La dryppe av på tykt kjøkkenpapir.

 

Fritert bladpersille

1/2 dl vaskede persilleblader

rapsolje til fritering

salt etter smak

 

Friter persillebladene i 160° C rapsolje. Dekk til kjelen med lokk etter at du har slengt i persillen, da slipper du at det spruter varm olje.

Persillen er ferdig på noen få sekunder. La den dryppe av på tykt papir. Krydre evt. med litt salt, men tenk på at både skinn og kjerner er salte fra før.

 

Karamellisert eple og sitrondipp

3 syrlige epler, granny smith

3 ss sukker

saft og fint revet skall fra 1 sitron

 

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i mindre biter. Karamelliser sukker i en liten kjele. Tilsett eplebiter og sitronsaft. La det småkoke på lav temperatur,

til eplebitene er godt karamelliserte. Tilsett revet sitronskall og rør godt rundt i ca 2 minutter. Miks eple og sitronmassen glatt i en blender.

Legg eple og sitrondippen i en sprøytepose.

 

Ferdigstilling av bløt vårrull

4 rispapirplater

litt vann til fukting av rispapir

pulled turkey, rødkål, hjertesalat

 

Legg rispapirplatene i kaldt vann i ca 30 sekunder. Løft dem oppå en fuktig klut og tørk av overflaten. Begynn med at legge litt rødkål i bunn,

etterfølgt av kalkunkjøtt og hjertesalat. Rull sammen, halvveis bretter du inn endene og ruller sammen til en fin og tight vårrull.

Kutt opp hver vårrull i to biter og toppe hver bit med litt puffet kalkunskinn, sprø gresskarkjerner og fritert persille. Sprøyt ut små topper av den

karamelliserte eple og sitrondippen.