Forett / småretter Frukt, bær, nøtter og sjokolade Flambert camembert, frukt og calvados

Flambert camembert, frukt og calvados>

1 camembert

1 halvt brød

1 ss sukker

200 g smør

2 epler

2 pærer

3 cl calvados

 

Lag avlange brødsticks og stek dem forsiktig i smør til de er gylne. Epler og pærer skrelles og renses for kjerner. Kutt dem opp i båter. Ta camemberten ut av papiret og sett osten tilbake i treboksen den ble kjøpt i. Det er viktig å sikre treboksen i skjøten med en binders slik at ikke boksen sprekker opp i ovnen.

Sett inn camemberten i en forvarmet ovn på 200 grader °C i en skål som tåler å være i ovnen i 10 minutter. I mellomtiden svisser du epler og pærer i litt smør og sukker i pannen til de får litt farge. Det er viktig å beholde litt av sprøheten i frukten.

Anrett epler og pærer ved siden av camemberten sammen med brødsticksene. Varm opp calvados til kokepunktet og tenn på spriten med en peislighter. Hell forsiktig den brennende calvadosen over camemberten. Prøv ut flamberingen på noe annet i forkant av serveringen slik at du har kontroll på hvor høy flammen blir.

Hvis dette blir for vågalt, er det deilig å bare dynke camemberten med calvadosen før den settes den i ovnen.