Forett / småretter Grønnsaker og sopp Asparges, rømme og sitronpulver

Asparges, rømme og sitronpulver>

1 bunt hvit asparges

 

Skrell asparges og kok i saltvann i 6 minutter til den er myk.

 

Røkt rømme

100 g økologisk rømme fra Røros

50 g røykspon

 

Ha rømmen i en ildfast form og sett den i ovnen. Tenn på røyksponet og legg en fuktig klut over. Sett røyksponet i ovnen og la det røyke i 20 minutter.

 

Asparges veloute

aspargestopper, med skrell

1 dl hvitvin

2 dl  fløte

2 dl  melk

salt etter smak

 

Kok opp asparges med hvitvin, melk og fløte. Sil av og smak til med salt.

 

Brent sitronpulver

2 sitroner

 

Del sitronene i to og skrap ut fruktkjøttet. Brenn sitronen i varm panne til den er svart. Legg til tørking på 55 °C i 24 timer eller til sitronen er gjennomtørket. Kvern til pulver i krydder- eller kaffekvern. Anrett på en stor tallerken og pynt gjerne med spiselige blomster.