Forett / småretter Grønnsaker og sopp Cheddarmousse og purreløk

Cheddarmousse og purreløk>

Purreløk

Kutt toppene på purren rett over det hvite. Ta vare på det grønne til purreaske, se oppskrift. Skrell av de ytre bladene av purren og kok dem i saltet vann i 10 minutter. Ha over i kaldt vann for nedkjøling og varm opp brunt smør.

 

Purreaske

Legg de grønne purrebladene i ovnen på 250 °C til de blir svarte. Mal og oppbevar i lufttett boks.

 

Cheddar mousse

2 finhakkete sjalottløk

100 g hvitvin

500 g fløte

200 g Cheddar

2 g xantan

salt etter smak

 

Stek sjalottløkene og reduser med hvitvinen halvparten. Tilsett krem og reduser videre. Ta vekk fra varmen og ha i salt og cheddar til osten har smeltet. Hell blandingen i en thermomix og tilsett xantan.

 

Cheddarchips

Spre revet cheddar på et bakepapir og smelt i ovnen på 180 °C i 10 minutter. Avkjøl og oppbevar i lufttett boks. Ha over litt brunt smør når retten legges opp.


Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev