FOTO stian Broch
KOKK james Maxwell-Stewart
appetitt 3/2017
Purreløk
Kutt toppene på purren rett over det hvite. Ta vare på det grønne til purreaske, se oppskrift. Skrell av de ytre bladene av purren og kok dem i saltet vann i 10 minutter. Ha over i kaldt vann for nedkjøling og varm opp brunt smør.
Purreaske
Legg de grønne purrebladene i ovnen på 250 °C til de blir svarte. Mal og oppbevar i lufttett boks.
Cheddar mousse
2 finhakkete sjalottløk
100 g hvitvin
500 g fløte
200 g Cheddar
2 g xantan
salt etter smak
Stek sjalottløkene og reduser med hvitvinen halvparten. Tilsett krem og reduser videre. Ta vekk fra varmen og ha i salt og cheddar til osten har smeltet. Hell blandingen i en thermomix og tilsett xantan.
Cheddarchips
Spre revet cheddar på et bakepapir og smelt i ovnen på 180 °C i 10 minutter. Avkjøl og oppbevar i lufttett boks. Ha over litt brunt smør når retten legges opp.